Vamos! Met mijn nieuwe collega’s naar Ibiza…

26/10/2022

Begin oktober ruilde het Evoke-team het herfstige Brussel in voor het zonnige Spaanse eiland waarover de Vengaboys in mijn geboortejaar een hit scoorden. “Wow! We’re going to Ibiza.” Nog voor ik al mijn nieuwe collega’s ontmoet had, pakte ik mijn koffers en maakte ik mij klaar voor mijn eerste workation. Say what? 

Nadat ik het studentenleven deze zomer achter me liet, zette ik op 3 oktober mijn eerste stappen als junior pr-consultant bij Evoke. Terwijl ik het kantoor, mijn collega’s en mijn nieuwe job volop aan het ontdekken was, bouwde de spanning ook bij de rest van het team op. Die zondag stapten we allemaal samen het vliegtuig op.

Mijn tweede werkweek zag er dus al compleet anders uit dan de eerste. Na een ontbijt in team en de dagelijkse 9 to 4 onder de zon, was het tijd voor een hapje en een drankje, gezelschapsspelletjes op het terras of een verfrissende plons in het zwembad. Het ideale moment om als nieuwe collega het team uitgebreid te leren kennen. Na wat (onterechte) stress voor vertrek, kon ik het thuisfront gelukkig al snel laten weten dat de sfeer in Villa Mariposa helemaal goed zat. 

First things first

De werkweek leek voorbij te vliegen, maar niet zonder resultaat. De workation zat namelijk vol firsts voor mij. De eerste keer een blog schrijven en een video ondertitelen, klanten die mij de eerste keer mee zagen verschijnen tijdens een videocall, de eerste keer werken met verschillende platformen en als afsluiter mijn eerste teammeeting, gevolgd door een eerste teambuilding. 

Ik ben nog steeds niet overtuigd dat iedereen zich zomaar een beeld kan vormen bij het woord catamaran, maar ik heb het dus voor de zekerheid toch gegoogled voor vertrek. Goed voorbereid en volgeladen met sandwiches, zonnecrème, zwemkledij en vooral veel enthousiasme, sprongen we vrijdagmiddag op het vaartuig dat ons naar de mooiste baaitjes van Ibiza bracht. 

Afsluiten op een hoogtepunt, zoals het hoort. We gaan de winter in met een extra dosis vitamine D, een goede sfeer op kantoor en een herinnering voor het leven. Tijd om de aftermovie af te spelen en zo nog 5 minuutjes terug te keren naar het prachtige eiland in de Mediterranean Sea waar ik mijn collega’s leerde kennen.

Saludos colegiales,

Caitlin